Начин на приготвяне
Обелете праза и го наситнете. Измийте гъбките и ги нарежете на малки кубченца.
Почистете лютите чушки от семенцата и също ги наситнете. Махнете дръжките на магданоза и го нарежете.
Смесете така подготвените зеленчуци с каймата. Овкусете със сол, черен пипер и кимион, сложете в купа.
Покрийте купата със стреч фолио и оставете в хладилник за поне час - така каймата ще поеме хубаво ароматите.
Извадете купата от хладилника и с намокрени ръце вземайте от каймата (по около 140 грама). Оформяйте сплескани, но големи кюфтета.
Изпечете кюфтетата на загрято барбекю с дървени въглища, а ако нямате - на сгорещена скара.
Щом се получат хубави ленти и от двете им страни, те са готови за поднасяне.
Поднесете страхотните кюфтета с царска туршия, а чашка домашна ракия би била чудна компания.
Подлютените кюфтета за мераклии са уникално вкусни!