Бели Арменски Сладки

Бели Арменски Сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Ах, тези арменски сладки, наистина просто се топят в устата"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - около 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • локум
  • орехи
  • канела
  • за овалване
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете водата и олиото. Щом кипнат, ги свалете от огъня. Сложете солта и бакпулвера, разбъркайте добре и сипете брашното.

Бъркайте, докато не се получи тесто, което да се отлепва от купата. Оставете го настрани за няколко минути.

Направете малко топчета. Сложете парче локум и орех във всяко, поръсете с канела. Наредете белите сладки с тава с хартия за печене.

Печете вкусните арменски сладки за 25 мин. на 180 градуса. Ще почервенеят.

Щом станат готови, извадете Белите Арменски Сладки, оваляйте ги в пудра захар и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: