Начин на приготвяне
Почистете пилешките дробчета от ципичките, измийте и и ги подсушете.
Сипете няколко лъжици брашно в купичка. Оваляйте всяко дробче в брашно, потупайте, за да се махне излишното, и сложете на дъното на йенска форма.
Почистете и измийте гъбите, чушките и лука. Нарежете ги на лентички и ги прибавете към дробчетата. Овкусете със сол и пипер, полейте със зехтина.
Разбъркайте внимателно - не повече от 3 пъти. Налейте в тавата 200 мл вода, а най-отгоре наредете няколко бучки масло.
Сложете капака на тенджерата и я сложете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете дробчетата около час.
Дробчетата с лук и гъби на фурна са готови.