Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със солта и захарта. Прибавете към тях млякото и олиото, като не спирате да разбивате с миксера.
Пресейте брашното с бакпулвера, добавете го на части към горната смес и бъркайте с дървена лъжица до пълно усвояване.
Настържете Чедъра, нарежете на кубчета колбаса, а зеления лук наситнете. Прибавете към кексовата смес, овкусете с подправките и разбъркайте.
Намаслете и набрашнете форма и сипете част от сместа - колкото да покрие дъното с 1 пръст. Сложете изправени твърдо сварените яйца и залейте с останалата смес (яйцата трябва да са изцяло покрити).
Печете соления кекс в загрята на 190 градуса фурна около 25 минути. Преди да го извадите от формата, изчакайте напълно да изстине.
Поръсете с още малко нарязан зелен лук и поднесете.
Соленият кекс с яйце е готов.