Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки с кашкавал

Пилешки хапки с кашкавал

Пилешки хапки с кашкавал
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • сол
  • за соса
  • сметана за готвене - 200 мл
  • лук - 1 бр. малка глава
  • краве масло - 25 г
  • сол
  • индийско орехче
  • пармезан - 100 г
  • крема сирене - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г овчи
  • ром - 1 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кашкавала на едро ренде и заделете. Измийте месото, нарежете на хапки и го посолете. В тиган разтопете кравето месо.

Изпържете пилешките хапки до златисто. Извадете и заделете.

В друг тиган разтопете 25 г краве масло. Нарежете лука на дребно и го запържете. Добавете рома и изчакайте няколко минути, за да се изпари алкохолът.

Налейте сметаната, добавете кашкавала, пармезана, крема сиренето и подправките. Махнете от котлона и пасирайте с пасатора.

Върнете и гответе около 5 минути. Изключете и сервирайте пилешки хапки с кашкавал веднага. Чудесни влизат в ролята на апетитно бирено мезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: