Начин на приготвяне
Пасирайте спанака и олиото с помощта на пасатор.
В купа счупете яйцата. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем. Добавете спанака вътре и без да спирате да бъркате слагайте от брашното (смесено с бакпулвера) на малки количества.
Готовата смес прехвърлете във форма с падащо дъно, като предварително сте сложили хартия за печене. Печете на 170 градуса до суха клечка. Извадете и оставете блата да се охлади напълно.
В купа разбийте сметаната с 2 с.л. пудра захар до твърди връхчета. В друга купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата пудра захар с миксер. Съединете двата крема и добавете ванилията.
Разрежете блата на три равни части. Сложете единия, намажете с крема и подредете нарязани ягоди. Затворете с другия блат, отново крем и ягоди. Затворете с третия и намажете обилно с крема.
Декорирайте тортата по желание и оставете в хладилника за няколко часа преди да сервирате.
Спаначено-ягодовата торта е готова.
Източник - Lussi´s World Of Artcraft