edin.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Кифли»Постни канелени кифлички

Постни канелени кифлички

Аника ВойтАника Войт
Новак
61
1
1k
5
Постни канелени кифлички
Снимка: Аника Войт
13/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции24

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г ( +/ - 100 г)
  • захар - 2 с.л
  • суха мая - 7 г
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • топла вода - 200 мл
  • канела - 1 чаена лъжичка
  • за плънката
  • канела - 100 г
  • захар - 200 г
  • малко вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата до приятно топла температура (не бива да пари). В нея разтворете маята, 1 с.л. захар и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете настрани за 10 минути.

За плънката смесете захарта, канелата и водата. С блендер или пасатор пасирайте до получаване на гъста смес.

В тава пресейте брашното и добавете останалата захар и солта. Направете кладенче в средата и в него изсипете активираната мая и олиото

Размесете до получаване на меко тесто за кифли. Разделете тестото на три части - така ще работите много по-лесно на малки порции. Всяка топка разточете на кръг. Разрежете го на няколко части. В средата на всяка сложете по една с.л. от плънката.

Навийте на кифлички, които подредете в предварително застилана с хартия за печене тава. Покрийте с кърпа приготвените кифлички и оставете да втасат за около 30-45 минути.

През това време включете фурната да се загрява на 180 градуса. Изпечете постните канелени кифлички до златисто (около 40 минути). Щом са готови, ги извадете и върху тях поръсете смес от пудра захар и канела.

Разкошни кифлички, които ще се усладят на всеки почитател на канелени рулца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: