Начин на приготвяне
Начупете на едро бисквитите, сложете ги в голяма купа и добавете едро смлените лешници.
Може да направите бисквитената торта и с други ядки - орехи, бадеми, шамфъстък. Или да смесите няколко вида според вашия вкус.
В малка тенджерка излейте водата, добавете захарта, какаото и кравето масло. Сложете съда на котлон и кипнете за няколко минути. Излейте течната смес леко охладена при начупените бисквити. Объркайте сместа добре.
Застелете форма 16-18 см. с парче хартия за печене и изсипете приготвената смес. Подравнете и приберете формата в хладилник за 1-2 часа.
Начупете шоколада, сложете го в тенджерка и залейте със сметаната. Сложете съда на огъня и бъркайте, докато получите гладка шоколадова маса.
Извадете тортата от хладилника, залейте с шоколадовия мус.
Подравнете с шпатула и приберете отново на студено за няколко часа, след което украсете по ваш вкус.
Да ви е сладко!
Коментари