Начин на приготвяне
Приготвяме любимия Кодрит Кадир в тава 22 см и започваме от карамела.
Разбиваме захарта и яйцата. Добавяме млякото и ванилията. За кекса се смесват също захарта с яйцата, а после към тях се добавят и останалите съставки - олио, бакпулвер, какао, брашно и мляко.
На дъното на тава карамелизираме 5 с.л. захар. Отгоре изсипваме приготвената за карамела смес. Върху последна изсипваме и кексовата смес.
Слагаме тавата в друга по-голяма, в която сме наляли 2 с.л. топла вода. Арабският сладкиш се пече на водна баня на 180 градуса за 50 мин. Водата не трябва да завира.
Когато нежният сладкиш се отлепи от стените, е готов. Оставете го да се охлади и после приберете в хладилник за едно денонощие.
На другия ден поръсете Арабския Сладкиш Кодрит Кадир с топло прясно мляко и обърнете в чиния или поднос.