Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнен Патладжан»Патладжанени ладии с яйца и сирене

Патладжанени ладии с яйца и сирене

30/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бързо хапване от патладжани с яйца и сирене - препоръчваме да опитате"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3
  • сирене - 250 грама
  • кашкавал - 150 грама
  • яйца - 2
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отрежете дръжките им. След това ги нарежете на филийки, които са с дебелина около 1-2 см. Посолете и сложете в купа.

Оставете за около час да се отцедят от горчилката. Подсушете ги добре и всеки един резен патладжан потопете в олио.

Наредете патладжаните в тава с хартия и печете в силно загрята фурна до получаване на хубав златист цвят и от двете страни.

Междувременно смесете сиренето с настъргания кашкавал и яйцата. Нанесете от яйчната смес върху печените патладжани и върнете във фурната на най-горното ниво.

Изпечете вкусните пълнени патладжани до златист загар.

Патладжанените ладии с яйца и сирене са много вкусни!

Източник: Надя Цветкова

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: