Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Пурички»Локумени пурички с бирено тесто

Локумени пурички с бирено тесто

Локумени пурички с бирено тесто
Снимка: TanyaGyurova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Никога не можем да хапнем само една от тези локумени пурички"

Необходими продукти

  • бира - 150 мл
  • брашно - около 500 грама (за меко тесто)
  • олио - 70 мл
  • масло - 50 грама полуразтопено
  • ванилия - 1
  • пудра захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • локум - цветен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа налейте светлата бира, добавете полуразтопеното масло, олиото, ванилията и пудрата захар. Може да приготвите пуричките и само с олио, като нужното количество е колкото бирата - 150 мл.

Разбъркайте сместа за кратко с вилица. Прибавете предварително пресятото с бакпулвера брашно и постепенно замесете меко тесто, което не бива да лепне.

Тестото е с много хубаво консистенция. Разточете го на правоъгълна кора, подравнете с нож и нарежете на 3 широки ленти.

Нарежете лентите на правоъгълници. Нарежете всяко локумче на 4-5 резена и поставяйте по 1 в тесния край на всеки правоъгълник. Навийте внимателно на пурички и ги наредете върху тава с хартия за печене.

Изпечете пуричките в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 25 минути.

Извадете сладките върху хартия, поръсена с пудра захар, като поръсете с пудра и отгоре.

Локумените пурички с бирено тесто са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: