Начин на приготвяне
В подходяща купа налейте светлата бира, добавете полуразтопеното масло, олиото, ванилията и пудрата захар. Може да приготвите пуричките и само с олио, като нужното количество е колкото бирата - 150 мл.
Разбъркайте сместа за кратко с вилица. Прибавете предварително пресятото с бакпулвера брашно и постепенно замесете меко тесто, което не бива да лепне.
Тестото е с много хубаво консистенция. Разточете го на правоъгълна кора, подравнете с нож и нарежете на 3 широки ленти.
Нарежете лентите на правоъгълници. Нарежете всяко локумче на 4-5 резена и поставяйте по 1 в тесния край на всеки правоъгълник. Навийте внимателно на пурички и ги наредете върху тава с хартия за печене.
Изпечете пуричките в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 25 минути.
Извадете сладките върху хартия, поръсена с пудра захар, като поръсете с пудра и отгоре.
Локумените пурички с бирено тесто са готови.