Начин на приготвяне
В дълбок съд разбиваме яйцата.
В друга купа смесваме царевичното брашно, галетата и подправките. Разбъркаме добре.
Предварително подготвеното парче кашкавал нарязваме на по-дебели пръчици.
Вземаме две от корите и ги разрязваме вертикално и хоризонтално, така че да се получат четири двойни квадрата.
Намазваме първата кора с малко мазнина, поставяме втора и намазваме и нея.
В най-долния край поставяме кашкавалена пръчица, прегъваме лекичко корите от двете страни и навиваме внимателно на рулце.
Оформяме всички банички и тогава загряваме олиото, в което ще се пържат.
Всяка баничка топим първо в разбитите яйца, после овалваме в сухата смес и тогава пържим до златисто хрупкавите пурички.
Поднасяме още топли, топли панираните кашкавалени пурички с гарнитура по желание.
Добър апетит!