Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Домашни локумени кифли

Домашни локумени кифли

Домашни локумени кифли
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
145 мин.
Порции
16
"Локумени кифлички за закуска на цялото семейство"

Необходими продукти

  • брашно - 800 - 900 грама
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 250 мл топла
  • мая - 21 грама
  • захар - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • локум
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в затопленото мляко. Разбъркайте и оставете да шупне, след което смесете с останалите продукти.

Постепенно замесете меко тесто, покрийте и оставете на топло да втаса, за да удвои обема си.

Разточете готовото тесто на тънка кора. Нарежете я на триъгълници и в широката им част сложете резен локум.

Завийте кифличките и оставете да втаса повторно.

Разбийте жълтък с малко мляко и намажете кифличките.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност - около половин час.

Домашните локумени кифли са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: