Начин на приготвяне
Тиквичките се белят и режат по дължина на тънки ленти. Посоляват се с хималайска сол и се оставят за кратко.
През това време се приготвя панировката за тиквичките. Взимат се няколко съда - в единия се разбиват яйцата, в другия се смесват царевичните грис и брашно, а в третия - солта и пълнозърнестото брашно.
Тиквичките се овалва както следва в пълнозърнестото брашно, в яйцата и най-накрая в царевичната смес. Подреждат се в тавичка с хартия за печене и се поръсват с шарлан и копър.
Тиквичките на фурна се пекат за около половина час до 40 мин. на 250 градуса - трябва да добият златист загар.
Може да поднесете панираните печени тиквички с млечен сос по желание.
Чудно вкусно!