Edin.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Панирани печени тиквички

Панирани печени тиквички

Панирани печени тиквички
Снимка: Илиана Първанова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Със сигурност трябва да приготвите поне две големи порции от тези тиквички - всички ги обожават"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • шарлан - за намазване и поръсване
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. равна
  • копър - 1 шепа нарязан, за поръсване
  • панировка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • пълнозърнесто брашно -  около 2/3 ч.ч.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • царевичен грис - 1/3 ч.ч.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се белят и режат по дължина на тънки ленти. Посоляват се с хималайска сол и се оставят за кратко.

През това време се приготвя панировката за тиквичките. Взимат се няколко съда - в единия се разбиват яйцата, в другия се смесват царевичните грис и брашно, а в третия - солта и пълнозърнестото брашно.

Тиквичките се овалва както следва в пълнозърнестото брашно, в яйцата и най-накрая в царевичната смес. Подреждат се в тавичка с хартия за печене и се поръсват с шарлан и копър.

Тиквичките на фурна се пекат за около половина час до 40 мин. на 250 градуса - трябва да добият златист загар.

Може да поднесете панираните печени тиквички с млечен сос по желание.

Чудно вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: