Начин на приготвяне
За тази рецепта се използват шарени люти чушки шипка - червени, жълти, оранжеви. Една шепа е достатъчна за едно малко бурканче (270 г), каквито и са пропорциите в тази рецепта.
Измиват се добре и се почистват от дръжките. В също измито и подсушено бурканче се редят лютите чушки. Сипват се подправките - захар и сол. Ако желаете, може да сложите стръкче магданоз отгоре.
Буркана с лютите чушки се пълни с оцет до половината. Догоре се долива вода. Затваря се много хубаво капачката и се разклаща, за да се смесят добре продуктите и да достигнат до всички чушки.
Лютите шипки в буркани без стерилизация се съхраняват на тъмно и хладно. Хубаво е да се разклащат веднъж на ден.
След около 20-28 дни са готови за консумация. Не се тревожете, ако след първата седмица видите, че течността потъмнява. Щом разклатите бурканчето, ще се избистри.
Опитай и другите ни предложения за люти чушки без варене.
Коментари