Начин на приготвяне
За приготвянето на тези американски мъфини е важно съставките да бъдат със стайна температура.
Първо, се пресяват бакпулверът и брашното. Тази ще има повече въздух в тестото и то ще бъде по-пухкаво и ефирно.
В купа се разбиват захарта и яйцата на пяна с бледожълт цвят. Към тях малко по малко се добавя олиото, при непрестанно бъркане.
Следва прясното мляко, което се добавя на тънка струя отново при постоянно бъркане. След него е ред на брашното, което също се прибавя малко по малко.
Последен към сместа за любимите мъфини се добавя шоколадът, начупен на парченца. Добре е да използвате шпатула за разбъркване, защото с тел или миксер няма да се получи хубаво тесто.
Пригответе си формички за мъфини. Ако нямате, може да използвате и голяма кексова или друга форма, която предварително сте намазнили. Аз използвах такива за кексчета.
Формичките се пълнят с 2/3 от сместа, защото при печене ще увеличат обема си. Когато сте готови, сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Американските мъфини с парченца шоколад се пекат около 20 минути или до готовност. Може да ги проверите с клечка - ако излезе суха, значи са готови.
Ако тези американски мъфинчета ти допадат, опитай и другите ни предложения за кексчета с шоколад или тези пухкави ванилови мъфини.
Коментари