Начин на приготвяне
1. За да направите пълнозърнестото брашно по-фино, сложете го в блендер или мелачка за кафе заедно с лимоновите кори. Пуснете да се смелят заедно на максимални обороти за 20 секунди. Сложете и бакпулвера към сухата смес.
2. Разбийте яйцето и към него добавете меда, олиото и щипка сол. Разбъркайте добре.
3. Сипете течната към сухата смес и бъркайте до получаване на средно меко тесто. В случай че то е по-рядко, може да се дължи на това, че яйцето, което сте използвали, е по-голямо, или медът е доста течен. При това положение просто си поръсете още малко брашно или завийте и приберете в хладилник за 20 минути.
4. Разточете тестото между два пласта хартия за печене на кора с дебелина 4 мм.
Изрежете бисквити и ги подредете в намазнена или покрита с хартия за печене тава (ще ви излязат две дози)
5. Печете на 170 градуса 16-18 минути или докато ръбчетата леко почервенеят.
Важно е бисквитките да не се препичат много, за да останат меки, затова ги наблюдавайте.
Докато са още леко топли, приберете меките пълнозърнести бисквити с мед в кутия, по този начин няма да се втвърдят.
Имайте предвид, че тези медени бисквити не се получават много сладки, а са доста балансирани.
По желание можете да подсладите меките пълнозърнести бисквити с мед допълнително с още мед.