edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Италианска гъбена супа

Италианска гъбена супа

Италианска гъбена супа
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
06/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"По принцип не сме претенциозни, но ако някой иска да ни сготви вкусна супичка, то тогава нека бъде приготвена по тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

1. Лукът и чесъна се смилат или режат на ситно. По желание може да се прибави и един малък морков. Запържват се в зехтина до омекване.

2. Слагат се почистените и нарязани на малки кубчета картоф и гъби - на по-едро. Запържват се за 1-2 минути.

3. Налива се прясното мляко, слагат се ригана, сол и дафинов лист и се бърка отново 1-2 минути.

4. Сипва се и бульонът, а по желание може гъбената супа да се разрежда с още мляко или водичка.

Вари се 20 минути на умерен огън и накрая се добавя пармезана и маслото.

5. Горещата италианска гъбена супа се поднася с препечени филийки и може да се поръси с още пармезан и риган.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest