edin.bg»Рецепти»Паста»Талиатели Миланезе

Талиатели Миланезе

Талиатели Миланезе
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 2
11/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Талиателите Миланезе са ароматни и готови да им се насладим"

Необходими Продукти

  • талиатели - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 1 с.л.
  • кайма - 300 г
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 500 мл.
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
  • мариновани гъби - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • готварска сметана - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се сипва вода и се оставя да заври. Добавят се талиателите. Варят се според указанията на пакета.

Изсипват се в гевгир, измиват със студена вода, за да не залепват и да се спре процесът на готвене. Отцеждат се.

Лукът с почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват. Настъргват се. Чесънът се обелва и нарязва на филийки.

В тиган се слага маслото с малко олио да загрее. Добавят се подготвените зеленчуци. Запържват се и се отстраняват от тигана.

В същия тиган се добавят още малко масло и олио. Добавя се каймата да се запържи леко и раздроби на трохи. Добавя се червеният пипер да се запържи леко.

Добавя се виното и се оставя да къкри 5 минути. Добавят се запържените зеленчуци. Поръсва се с черен пипер и индийско орехче. Овкусява се със сол.

Добавя се доматеният сок. Разбърква се.

Магданозът се измива и нарязва на ситно. Добавя се. Добавят се гъбите, заедно с маринатата. Сосът за паста се оставя малко да поври.

Отстранява се от котлона. Добавя се сметаната и се разбърква. Тлиателите се разпределят в чинии на порции. Заливат се с приготвения сос.

Талиатели Миланезе са ароматни и готови да им се насладим.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: