Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Картофи с чушки на фурна

Картофи с чушки на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
476917k
Картофи с чушки на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези картофки са перфектната гарнитура за вашите любими месни деликатеси"

Необходими продукти

  • чушки - 4 бр. сиврия или капия
  • картофи - 4 бр. средни
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - около 10 с.л.
  • копър - 3 стръка, пресен
  • мащерка - 2 клонки, прясна
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 3 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете картофите на шайби, чушките почистете и нарежете на едро.

2. Смесете 100 мл вода със 5-6 с.л. зехтин, сол и свежите подправки - накълцани или накъсани на дребно.

3. Сипете течността в тавичка и подредете пласт картофи. Ако не се съберат на един пласт, поръсете със зехтин и подредете останалите върху тях или в процепите между шайбите. Поръсете пак със зехтин, сол и черен и червен пипер.

4. Печете на 180 градуса 15 минути или докато картофките започнат да хващат коричка, но все още не са станали златисти. Тогава извадете от фурната, разпределете отгоре чушките и скилидките чесън - обелени, но цели.

Отново поръсете зехтин и сол, а ако е нужно, налейте още малко вода. По желание увеличете фурната до 200 градуса.

5. Печете картофите с чушки на фурна до пълна готовност на зеленчуците и приятен загар.

Поднесете вкусните печени зеленчуци като лек обяд или вечеря или като гарнитура към печено месо.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: