Начин на приготвяне
1. Нарежете пилешкото месо на лентички и овкусете с черен пипер, риган и малко сол.
Запечете парченцата до лек златист загар в зехтина и добавете почистените и нарязани гъби и чесън с маслото. Ако е нужно, сипете още малко зехтин или масло. Сотирайте всичко за кратко и налейте виното.
2. Сложете талиателите да се варят в леко подсолена вода според указанията на пакета за готовност ал денте.
3. Към вече готовите гъби и пилешко месце, ароматизирани с чесън, налейте сметаната. Виното трябва да се е редуцирало напълно.
4. Изваждайте талиателите, когато са готови и слагайте при соса. Оставете да покъкрят, като разбърквате за 1-2 минутки. Разбъркването е най-добре да става с поклащане на тигана, а не директно с лъжица. Накрая увеличете огъня, за да се сгъсти сосът.
Ако правилно сте оставили пастата да бъде ал денте, няма от какво да се притеснявате, че ще омекне прекалено.
5. Поднесете вкусните талиатели с пиле и гъби, поръсени с пармезан.
Добър апетит!