edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани гъби кладница

Панирани гъби кладница

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
324615k233
Панирани гъби кладница
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
18/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Добрата стара техника за паниране се включва при приготвянето на гъби кладница и ги превръща в уникално мезе"

Необходими Продукти

  • гъби кладница - 250 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 - 3 щипки
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 2 щипки, на прах
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите кладница с влажна и чиста кърпа. Отрежете пънчетата, които са жилави и няма да използваме.

Поръсете с черен пипер и сол.

Пригответе си яйцата за панировката, като ги разбиете до втечняване с щипка сол.

Смесете в отделна чиния брашно с чесън на прах, а може да добавите и ваша предпочитана суха подправка.

Овалвайте гъбките първо в брашно, за да попие от тях излишната влага, после потапяйте в яйцето и пържете в загрято на умерен огън олио до златист загар.

Изваждайте готовите панирани гъби върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Съвсем позната и обикновена техника на паниране, която ще превърне кладницата в чудно мезе.

Добър апетит!

Панираните гъби кладница са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: