Класически гръцки сладки

Класически гръцки сладки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
16/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви70 мин.
Общо100 мин.
Порции90

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 500 г
  • пудра захар - 150 г
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • метакса - 50 мл
  • бадеми - 500 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме бадемите за половин час във вряла вода.

Правим това, за да се обелят по-лесно.

След като са готови, режим на парченца и изпичаме във фурната на 150 градуса.

В купа смесваме маслото, което трябва да е меко, яйцето, захарта и ванилиите.

Разбиваме с помощта на миксер до гладка смес.

Прибавяме алкохола, след това содата, загасена в малко лимонов сок.

Накрая бадемите и пресятото брашно заедно с бакпулвера.

Замесваме тестото, като оформяме топчета, които подреждаме в тава за печене, постлана с хартия.

Печем гръцките сладки за около 10 минути или докато топчетата придобият лек карамелен загар.

Овалваме класическите гръцки сладки във пудра захар и оставяме да се охладят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: