Домашни орехови сладки

Домашни орехови сладки
Снимка: Румяна Сакалийска
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Топъл шоколад, домашни орехови сладки и любимият сериал - перфектният завършек на дългия ден"

Необходими продукти

  • масло - 120 г
  • захар - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 200 г
  • орехи - 100 г нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме маслото да се размекне на стайна температура и го разбиваме с миксер за 2-3 минути.

След това малко по малко добавяме захарта и яйцата.

Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме го към сместа и разбъркваме с помощта на шпатула.

Накрая прибавяме нарязаните орехови ядки и ги размесваме добре с тестото.

С помощта на лъжица загребваме от тестото и оформяме ореховите сладки на топчета, които подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.

Печем домашните орехови сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: