Вкусен кекс с моркови

08/09/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 15 г
  • яйца - 2 бр. (63 - 75 г всяко, грамаж без черупката)
  • моркови - 270 г настъргани
  • олио - 200 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 прахче
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта до побеляване, на водна баня при 37-40 градуса температура.

2. Добавете фино настърганите моркови и лимонова кора и продължете разбиването докато сместа стане с плътен оранжев цвят. Бавно налейте и олиото. Именно леката топлина ще накара моркова да пусне цвета си и се слее равномерно.

3. Дръпнете от водната баня, сипете на части брашното с бакпулвера, щипка сол и ванилията, като пресявате директно в купата и бъркате с плавни движения до цялостно усвояване.

4. Сипете сместа във форма за кекс с вместимост 1 литър, предварително намазнена и набрашнена.

5. Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

След като извадите от фурната, изчакайте около 15 минути да поизстине и тогава обърнете сладкиша върху решетка, за да се охлади изцяло. Бъдете внимателни при обръщането, защото кексът е много пръхкав и има опасност да се начупи.

По желание поръсете с пудра захар преди поднасяне.

Да ви е сладко!

Вкусният кекс с моркови е готов.

Комплект стилни мерителни лъжици 5 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект стилни мерителни лъжици 5 бр.
4.00 лв.
Виж ››

Размерът винаги има значение, а с вашите нови мерителни лъжици вече няма да се тревожите дали е точен. Измерване на по-малки количества, които изискват вашите рецепти. Цветни, лесни за съхранение и удобни за работа мерителни лъжици.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар