Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Страхотна бисквитена торта с маскарпоне и рикота

Страхотна бисквитена торта с маскарпоне и рикота

Страхотна бисквитена торта с маскарпоне и рикота
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Отдайте се на изкушението още днес с тази страхотна бисквитена торта с маскарпоне и рикота"

Необходими продукти

  • бисквити - 600 г Роден край
  • маскарпоне - 250 г
  • рикота - 250 г
  • сладкарска сметана - 500 г
  • бял шоколад - 200 г течен
  • прясно мляко - 250 мл студено
  • захар - 100 г
  • кокосови стърготини - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива сладкарската сметана.

В друга купа за кратко се разбиват рикотата и маскарпонето.

Прибавят се течният бял шоколад, захарта, сладкарската сметана и кокосовите стърготини и отново се разбърква сместа с миксер.

В продълговата тава се подрежда един ред бисквити, предварително потопени в студеното прясно мляко, отгоре се слага крем, отново ред бисквити, крем и т.н. до изчерпване на всички бисквити и крем.

Най-отгоре завършваме вкусната бисквитена торта с крем.

Бисквитената торта с маскарпоне и рикота престоява в хладилник 6часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: