Бисквитена торта с маскарпоне в чаша

01/09/2020
"Кой е казал, че не можем да си кажем наздраве с бисквитена торта - щом е в чашки, всичко може "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете жълтъците, захарта, царевичното нишесте и 400 мл от млякото. Разбъркайте с тел до еднородна смес без бучки.

Добавете останалото мляко и прехвърлете всичко в касерола. Сложете на котлона да заври.

Намалете котлона и варете 10 минути при непрекъснато бъркане. Махнете от огъня и сложете маскарпонето.

Разбъркайте до пълното му усвояване. Оставете леко да се охлади.

Вземете чашка и сложете натрошени бисквити на дъното.

Отгоре сложете малки парчета банан и от крема. Отново бисквити, банан....до запълване на чашката, като оставите малко място и за белия крем.

В купа сложете сметаната и ванилията. Разбъркайте с миксер до пухкав крем.

Добавете маскарпонето и с помощта на силиконова шпатула разбъркайте внимателно до съединяване на двата продукта.

Напълнете шприца и затворете тортата с белия крем.

Оставете бискитените тортички в хладилника да се изстуди.

Преди сервиране поръсете бисквитената торта с маскарпоне с начупени на дребно орехи.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар