Класически маслен крем

28/08/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват трите жълтъка, брашното и половината от прясното мляко (500 мл). Може да използвате и телена бъркалка, но с миксера си гарантирате липсата на бучки при варенето на масления крем.

Останалото прясно мляко (500 мл) заедно със захарта се слагат в касерола на котлона и се бъркат на средна температура.

Когато захарта се разтвори напълно и млякото почти е достигнало точка на кипене, го сваляте от котлона и на тънка струйка и при постоянно бъркане започвате да добавяте другата смес.

След това връщате касеролата на котлона (на ниска степен) и започвате да бъркате. Важно е да бъркате непрекъснато, за да не загори тортеният крем.

Когато започнат да се образуват балончета, добавяте ванилиите и маслото, разбърквате и сваляте от котлона.

Този класически маслен крем може да се използва за направата на торта или да се консумира самостоятелно като десерт.

Форми за крем 6 бр.
Приготвяй си тази рецепта с:
Форми за крем 6 бр.
4.99 лв.
Виж ››

От нас закачливите форми за крем, а вие сами изберете кой вкусен крем ще приготвите за десерт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар