edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с гъби и зеленчуци на фурна

Пиле с гъби и зеленчуци на фурна

Пиле с гъби и зеленчуци на фурна
Снимка: Кристина Бонева
27/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пилешкото със зеленчуци може да бъде приготвено по най-различни начини, но ние днес ще ви предложим точно тази вкусна рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • гъби - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • лук - 1 глава (голяма)
  • чушка червена - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • соев сос
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се измива и нарязва на хапки. Накисва се в соев сос и се оставя така за 2 часа, след което се запържва в тиган с мазнина за няколко минути (докато леко побелее).

Изважда се и в същия тиган се добавят измитите и нарязани гъби. Те също се задушават няколко минути - докато намалят обема си и пуснат вода.

Тази процедура не отнема повече от 10 минути.

След това пилето и гъбите се прехвърлят в тавичка. Лукът се нарязва на шайби, чушките се изчистват от семената. Зеленчуците се разполовяват през средата и после се нарязват по дължина (на пръчици) и се добавят в тавичката.

Всичко се разбърква добре, посолява се, добавят се подправките и олиото. Имайте предвид, че пилешкото е солено от соевия сос, в който е престояло.

В тавичката се налива съвсем малко вода (около 1/3 ч.ч.) и пилето с ориз се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 - 50 минути, като задължително трябва да бъде под фолио.

Фолиото се маха 10 минути преди пилето с гъби и зеленчуци да бъде извадено от фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: