Edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Веган разядка с патладжан

Веган разядка с патладжан

Веган разядка с патладжан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Всички вегани ще се зарадват на веган разядката с патладжан - дори да си хапвате месце, пак може да я опитате"

Необходими продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 1 бр. сока
  • сусам - 2 ч.л.
  • сусамово олио - 4 с.л.
  • червен пипер
  • кимион - 1/2 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги разрежете през средата.

Направете леки разрези по вътрешността и ги намажете със зехтин от двете страни (кората и месестата част).

Поставете в тавичка и изпечете във фурната на 200 градуса до готовност.

Извадете в пластмасова кутия с капак и задушете за 10 минути.

Обелете патладжаните и заделете.

В сух тиган запечете сусамовото семе.

Сложете всички съставки в кухненския робот без сусамовото олио.

Смелете разядката с патладжан много добре.

Преди да изключете робота, добавете сусамовото олио на тънка струйка.

Извадете и оставете в хладилника за няколко часа.

Сервирайте вашата веган разядка с патладжан, поръсена с червен пипер.

По-желание може да добавите в тази вкусна разядка и по 1-2 с.л. сусамов тахан или слънчогледов тахан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: