Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги разрежете през средата.
Направете леки разрези по вътрешността и ги намажете със зехтин от двете страни (кората и месестата част).
Поставете в тавичка и изпечете във фурната на 200 градуса до готовност.
Извадете в пластмасова кутия с капак и задушете за 10 минути.
Обелете патладжаните и заделете.
В сух тиган запечете сусамовото семе.
Сложете всички съставки в кухненския робот без сусамовото олио.
Смелете разядката с патладжан много добре.
Преди да изключете робота, добавете сусамовото олио на тънка струйка.
Извадете и оставете в хладилника за няколко часа.
Сервирайте вашата веган разядка с патладжан, поръсена с червен пипер.
По-желание може да добавите в тази вкусна разядка и по 1-2 с.л. сусамов тахан или слънчогледов тахан.