Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Сицилиански сос за паста

Сицилиански сос за паста

Сицилиански сос за паста
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Класически сицилиански сос за перфектната паста"

Необходими продукти

  • доматен сос - 200 г пържен
  • лук - 1 бр.
  • черни маслини - 8 бр. без костилка
  • аншоа - 8 бр
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • босилек
  • зехтин
  • спагети - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сложете малко зехтин и запържете чесъна, предварително обелен и нарязан на филийки.

Сложете лука, нарязан на дребно.

Щом омекне, добавете маслините (нарязани) и аншоата.

Бъркайте, докато се разтопи.

Налейти доматения сос и сложете подправките. Варете соса за паста 10 минути и изключете.

Сварете спагетите според указанията на опаковката.

Извадете, изцедете и смесете със сицилианския сос за паста.

Сервирайте, докато е топло!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: