Суджук с яйца и домати по турски

18/06/2020
"Каква чудна бърканица от вкус, аромат и презентация "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суджука нарязваме на тънки резени, доматите на четвъртинки, а лука на едри кубчета.

В подходящ тиган го запържваме за кратко в зехтина. Прибавяме лютия пипер, кимиона и доматите.

Разбъркваме непрекъснато, като работим на умерена температура.

Добавяме суджука и перцата зелен лук.

Яйцата чукваме едно по едно и леко ги разбиваме със солта, без да прекаляваме.

Изсипвайки ги в тигана намаляваме температурата и спираме да разбъркваме.

Готовият миш маш се поднася топъл, като е добре да се консумира от тигана.

Суджукът с яйца и домати по турски е много вкусно ястие.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар