Домашен карамелен крем за торта

18/06/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка или касерола се сипва захарта и на средна температура се разтопява захарта до светъл карамел.

Изсипва се прясното мляко и се бърка докато се разтопи карамелът. С водата се разбива брашното и трите жълтъка.

В млякото с карамела, поставено на котлона, се изсипва сместа с жълтъците и се вари с непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема. Сваля се от котлона.

Студените белтъци се разбиват с пудрата захар на пухкав сняг.

Добавят се към карамеления крем за торта като се разбърква с ръчна бъркалка за да стане хомогенна смес.

Така приготвен кремът за торта се охлажда и след това намазваме нашата торта.

А може да се насипе в купички и да се консумира като десерт.

Домашният карамелен крем за торта е готов.

Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
32.50 лв.
Виж ››

С елегантен дизайн и голяма мощност - пасатор, с чиято помощ приготвянето на пюрета и крем супи ще се превърне в приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар