Крем Карамел в Йена

Крем Карамел в Йена
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Любимият десерт на редица поколения - вкусен крем карамел"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 125 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за карамела
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започваме с карамелизирането.

Поставяме захарта в йенския съд, като капваме и няколко капки вода.

Поставяме в печката и оставяме да се разтопи самата захар.

Яйцата и захарта разбиваме до побеляване, като прибавяме млякото и ванилията.

Изсипваме любимия крем карамел в съда, където сме карамелизирали захарта.

Отново поставяме крем карамел в йена в печката за около 1-1.30 часа на 120 градуса.

Рецептата за крем карамел е изпълнена.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: