Начин на приготвяне
1. Сварете киноата според указанията на пакета. Отцедете, напръскайте със зехтин и разбъркайте, за да не слепват зрънцата. Оставете да изстине.
2. Накълцайте лука, доматите нарежете на малки кубчета, а маслините - на кръгчета. Смесете в купа заедно с киноата.
3. Скълцайте на ситно магданоза и разбъркайте със зехтина, сол, лимонов сок и черен пипер. С този дресинг овкусете салатата с киноа, като по ваш вкус си добавите още зехтин и лимонов сок, докато постигнете желаният контраст.
4. Отцедете мидите от маринатата в консервата и към всяка порция от салатата разпределяйте от тях отгоре. Не ги смесвам предварително, защото консервираните мариновани миди често са крехки и биха се смачкали или разкъсали, ако се разбъркат с останалите продукти.
В случай че решите да ползвате пресни и сами да си ги приготвите миди на пара, то тогава може да ги разбъркате в салатата с киноа и миди.