Класически кюфтета на скара

ИивинкаИивинка
Новак
1
04/06/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желателно е да си смелите месо.

Ако си правите каймата, изберете пресни и добре отцедени меса. Свинското трябва да бъде шарено и с голямо съдържание на мазнини, ако е необходимо, добавете и малко смляна сланина.

Добавете сол, черен пипер, кимион, галета и започнете да месните.

Постепенно добавяйте водата, ако каймата за кюфтетата е домашна, ще използвате всичките 100 мл вода.

Преместете каймата в тава и покрийте със стреч фолио. Оставете да отлежи 20-24 часа в хладилник, като я премесите 1-2 пъти през няколко часа.

1 час преди използване на каймата, добавете ситно нарязания лук. Това се прави, защото лукът променя аромата си, когато престои дълго време. Нарежете на ситно магданоз.

Преди печене оформете традиционните кюфтета с еднаква големина.

Опечете кюфтетата на скара. Важно е да се загрее добре скарата и да я намажете с парченце сланина, преди да сложите кюфтетата.

Печете на умерено силна температура, класическите кюфтета на скарапърво от едната, а след това от другата страна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар