edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени Питки»Содена питка в хлебопекарна

Содена питка в хлебопекарна

Содена питка в хлебопекарна
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 2
30/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Вълшебство или не, ароматът на содената питка винаги успява да събере всички около масата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В съда на хлебипекарната се слага киселото мляко. Добавят се содата бикарбонат и лимонената киселина. Разбърква се да шупне. Добавят се захарта и солта.

Добавят се олиото и водата. Изсипва е брашното. Содената питка се пуска на програма за печива без мая.

Пуска се на програма за добре изпечен хляб за по-дълго време. Общо продължение на програмата около 3 часа и двадесет минути.

Когато е готова, содената питка се изкарва. Оставя се малко да изстине, за да не бъде клисава. Разрязва се.

Толкова е ароматна, че събира всички вкъщи. Содената питка в хлебопекарна е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: