Содена питка в хлебопекарна

30/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене200 мин.
Общо210 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В съда на хлебипекарната се слага киселото мляко. Добавят се содата бикарбонат и лимонената киселина. Разбърква се да шупне. Добавят се захарта и солта.

Добавят се олиото и водата. Изсипва е брашното. Содената питка се пуска на програма за печива без мая.

Пуска се на програма за добре изпечен хляб за по-дълго време. Общо продължение на програмата около 3 часа и двадесет минути.

Когато е готова, содената питка се изкарва. Оставя се малко да изстине, за да не бъде клисава. Разрязва се.

Толкова е ароматна, че събира всички вкъщи. Содената питка в хлебопекарна е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар