Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля в млековарка или на водна баня.
Когато млякото е затоплено, се прибавя течната сметана при продължително бъркане.
След 5 мин. се прибавят стевията и ванилията. Разбърква се и се сваля от огъня.
Желатинът се залива с 100 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Когато млякото се охлади, се прибавя желатинът и се оставя за 10 мин., като се разбърква периодично.
Плодовете се измиват много добре и се нарязват на парчета.
В купички се слагат нарязаните плодове и се заливат със сместа.
Панакотата се оставя в хладилник за 2 часа.
Преди сервиране, купичките се потапят в топла вода и се обръщат върху чиния.
Сервира се с домашен фъстъчен крокан.
Десертът с желатин и плодове е готов.