Класически блат за торта

Класически блат за торта
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
28/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции1
"Най-вкусните домашни торти включват и домашно приготвени блатове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците със захарта за 5 минути с миксер на максимална скорост.След това добавяме ванилията, брашното, солта и бакплувера.Отново разбиваме до хомогенизиране.

Разбиваме белтъците на гъст сняг и постепенно ги добавяме към другата смес, като разбъркваме с бъркалка с плавни движения.

Когато сместа е хомогенна я изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене и заравняваме.

Печем на 180 градуса около 15 минути.

Оставяме изпечения блат да се охлади напълно и го разрязваме на две, за да получим два блата.

Използваме готовия блат за торта за направа на вкусна торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest