Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа с колбас

Зеленчукова супа с колбас

Зеленчукова супа с колбас
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кренвирши - 200 г или филе по избор
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 300 г прясно
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - ½ връзка
  • телешки бульон - 1 ½ л от кубче
  • кетчуп - 80 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олиото в тенджера, сипете в него ситно нарязания лук и надробените кренвирши (или друг колбас) и ги пържете 2-3 мин.

Прибавете счукания чесън и малко вода и задушавайте под капак 2-3 мин.

Добавете кетчупа и нарязаните моркови и зеле, наръсете със сол и черен пипер и оставете всичко да се задушава на тих огън около 10-12 мин.

След това залейте с горещия телешки бульон, варете на умерен огън, докато станат готови.

Поръсете супата със ситно нарязания магданоз и я поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: