Мусака с патладжани по арменски

19/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 200 г телешка
  • патладжани - 2 филийки с дебелина 3 см
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете патладжаните, оставете ги да се отцедят от черния сок, подсушете ги, поръсете ги със сол и черен пипер, изпържете ги в сгорещеното олио и ги извадете внимателно.

В същата мазнина сложете овкусената със сол, черен пипер и ситно нарязан лук кайма и я пържете, докато стане сипкава.

С чаена лъжичка притиснете патладжаните, за да се получат лодки и в тях разпределете каймата.

Върху каймата сложете кръгчета домат, запечете мусаката 10-ина мин. в силна фурна и я поднесете поръсена със ситно нарязания магданоз.

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар