Солена торта от кайма

20/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каймата добавете настъргания лук, счукания чесън, накълцания магданоз, яйцата, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте, прибавете ситно нарязания кашкавал и омесете добре.

С широка белачка нарежете морковите на тънки дълги ленти и наредете 2/3 от тях в кръгла тортена форма, намазана отвътре с масло, така че да покрият дъното и стените ѝ.

Напълнете формата с каймата, заравнете повърхността ѝ, покрийте я със слой от останалите морковени ленти, намажете отгоре с майонезата и печете приготвената солена торта около 40-50 мин. във фурна на 190-200 градуса.

Украсете с цветчета от майонеза, като сложите в средата им зрънца от нар, а около тях листенца от магданоз.

Кръгла дъска от масивно дърво с метална дръжка ф20
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла дъска от масивно дърво с метална дръжка ф20
5.99 лв.
Виж ››

Истинско произведение на изкуството - страхотна кръгла дъска от масивно дърво с удобна за хващане метална дръжка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар