Желирано мариновано пиле

31/05/2020
"Рецепта за вкусно желирано пиле, което можете да поднесете и на гости... ако остане "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете измитото и изчистено пиле в маринатата, приготвена от водата, оцета, солта, настърганата кора от лимона, дафиновия лист, ситно нарязания лук, черния пипер и корените, след което го извадете от бульона и му отстранете кожата и костите.

Оставете бульона да изстине, оберете мазнината, вземете от него около 1 л, сгорещете го и прибавете желатина, предварително накиснат 2 часа в студена вода и прецеден през марля.

В продълговата или друга форма, намокрена със студена вода, наредете резените от яйцата и парчетата от пилето, след което залейте с малко от леко изстиналия бульон и оставете да изстине и да се стегне.

След това разпределете отгоре граха и нарязаните кисели краставички и моркови, сипете останалата част от бульона и оставете в хладилника, за да се желира.

Преди да сервирате, обърнете желираното пиле върху голяма продълговата салатиера, като преди това потопите формата за момент в гореща вода, и гарнирайте с тънки филийки шунка и клонки магданоз и копър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар