Начин на приготвяне
Натрошаваме маята и я разбиваме с малко хладко прясно мляко, 1 чаена лъжичка захар и брашно до получаване на рядка кашичка, която оставяме да втасва.
Към втасалата мая прибавяме брашното, предварително разбитите жълтъци, захар, сол, затопленото прясно мляко и лимоновата кора. Замесваме тесто и накрая му слагаме и разтопеното масло. Омесваме добре и оставяме на топло да втасва.
Втасалото тесто за бухти разточваме, разделяме на еднакви квадратчета, като във всяко слагаме по малко мармалад, разбит с рома и канелата.
Всяко парченце загъваме, намазваме с олио, за да не залепне при печенето, и ги нареждаме едно до друго в намазана с масло тава, след което ги оставяме да втасват.
Печем ги в умерена фурна до златистокафяво. Вариант е и да ги изпържим. Изваждаме готовите бухти и ги поръсваме с пудра захар.