Начин на приготвяне
Измийте и изчистете от дръжчиците вишните, без да вадите костилките им, смачкайте ги на ръка и ги оставете да престоят 24 часа.
На другия ден ги прецедете, прибавете водата и ги оставете ги да покиснат още няколко часа.
Прецедете през марля и на всеки литър получен сок прибавете по 500 г захар, варете сиропа на силен огън и към края, когато се получи необходимата гъстота, прибавете лимонтозу.
Нашият сироп от вишни е готов, когато пуснатата в чаена чаша студена вода капка от него падне на дъното и като разклатите леко, се разтваря.
Налейте горещия сироп в добре подсушени и затоплени бутилки и когато той изстине, ги затворете ги с коркови или метални капачки и ги сложете на студено.
Коментари