Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Козунак с крем от извара

26/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • козунак - 1 бр. голям
  • за крема
  • извара - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • сладко от портокали - 150 г
  • пудра захар - 1 ч.ч
  • стафиди - 50 г
  • шоколад - 1 плочка
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовият козунак се разрязва хоризонтално на три блата.

Изварата се пасира до получаване на гладка смес. Жълтъците се разделят от белтъците и се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят към изварата.

Овкусяват се с ванилията и сладко от портокали. Прибавят се стафидите, белтъците се разбиват на твърд сняг и също се добавят внимателно към крема. Всичко се разбърква. С така полученият крем се намазват блатовете. След това последния се залива с разтопен шоколад.

По желание накрая готовата козуначена торта може да се поръси с кокосови стърготини.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: