edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап с бекон и зеле на тиган

Агнешки кебап с бекон и зеле на тиган

Агнешки кебап с бекон и зеле на тиган
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • бекон - 100 г или пушени гърди
  • зеле - 1 кг прясно
  • домати - 250 г може и от консерва
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 50 г краве, стопено
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • бульон - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • розмарин - на вкус
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Задушете в тиган със загрято масло нарязаното на кубчета месо, извадете го и го оставете на топло.

В същата мазнина сипете нарязаните на ленти зеле и бекон и розмарина и ги задушете.

Прибавете счукания чесън, угасете с виното, оцета и бульона и задушете под капак кебапа около 15 мин. на средна температура.

Добавете месото, наситнените домати, захарта, черния пипер и солта и варете 5 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: