Пиле с ориз в тенджера под налягане

29/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете кокошката, поръсете с малко черен пипер, полейте с лимоновия сок и маслото и сложете резенче лимон вътре в пилето.

Сложете я в тенджера под налягане заедно с водата, прибавете нарязаните моркови, целина и магданоз, затворете тенджерата и варете 5 мин., след като започне да свисти.

Свалете налягането, като поставите тенджерата в студена вода.

Извадете пилето, прецедете бульона, прибавете още 250 мл вода и го върнете в тенджерата.

Загрейте до кипване и пуснете ориза и пилето, затворете тенджерата и след като започне да свисти, варете 5 мин.

Охладете тенджерата при стайна температура.

Бульонът може да сгъстите с малко брашно.

Пиле с ориз - класика в жанра!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар