Пилешки кекс

Пилешки кекс
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 с.л.
  • орехи - 2 с.л смлени
  • кестени - 15 бр. сварени
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер
  • целина - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилето и го обезкостяваме внимателно. Смиламе месото или го нарязваме на съвсем ситно.

Разбъркваме го с наситнения лук, добре измития ориз, смлените орехови ядки и сварените и ситно натрошени кестени.

Всичко това разбиваме с 1 ч.ч. бульон от варенето на пилето, в който сме добавили доматеното пюре, черен пипер, ситно нарязаните листа от целина и сол на вкус.

Изсипваме сместа в огнеупорна правоъгълна форма за кейк, като предварително сме обвили съда с алуминиево фолио.

Печем в умерена, предварително сгорещена фурна около 30 минути. 10 минути след като извадим ястието от фурната, го обръщаме върху дъска или плато.

Поднасяме го цяло или нарязано на филии, придружено с подходящ сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: