Начин на приготвяне
Сваряваме пилето и го обезкостяваме внимателно. Смиламе месото или го нарязваме на съвсем ситно.
Разбъркваме го с наситнения лук, добре измития ориз, смлените орехови ядки и сварените и ситно натрошени кестени.
Всичко това разбиваме с 1 ч.ч. бульон от варенето на пилето, в който сме добавили доматеното пюре, черен пипер, ситно нарязаните листа от целина и сол на вкус.
Изсипваме сместа в огнеупорна правоъгълна форма за кейк, като предварително сме обвили съда с алуминиево фолио.
Печем в умерена, предварително сгорещена фурна около 30 минути. 10 минути след като извадим ястието от фурната, го обръщаме върху дъска или плато.
Поднасяме го цяло или нарязано на филии, придружено с подходящ сос.